Om

Tanken bakom EkoBlekinge är att inspirera och underlätta för människor att ställa om till en mer miljövänlig och hållbar livsstil. Att hushålla bättre med jordens resurser och göra regionen mer självförsörjande genom att uppmuntra lokal och miljövänlig produktion. Den hjälper invånare och turister att hitta alternativen som är bra för miljön. Den kan ha betydelse för människor med miljöintresse när de funderar på att flytta till Blekinge. EkoBlekinge underlättar också för företagen inom den gröna ekonomin att nätverka och skapa nya samarbeten.

På EkoBlekinge kan du hitta lokala evenemang som har med hållbarhet att göra, tips om hur vi kan leva mer hållbart och en lista med gröna platser. De gröna platserna kommer från kartan Blekinge Greenmap som märker ut allt ifrån cykelreparatörer, ekologiska butiker och lokalt hantverk till alternativa terapeuter och vackra naturplatser.

EkoBlekinge är ideellt producerad av Ben Andersen, sedan 2008, som annars jobbar som datakonsult på Bentrix. Jag samarbetar med organisationer som delar mitt miljöintresse som Green Teens, Greenmap, Omställning Sverige, Hejdå GMO och Naturskyddsföreningen. Har du några gröna tips eller vill kontakta mig? Använd formuläret här.

Är du intresserad av att hjälpa till med EkoBlekinge? Fyll i formuläret här så kontaktar jag dig.

Ett annat projekt som nyligen startat är Karlskrona Greenmap som märker ut gröna platser i Karlskrona kommun. En studiecirkel i samarbete med NBV har startat där ideella krafter jobbar med kartan.

Miljöpriser och utmärkelser för Ekoblekinge.se

2011 Miljöpris från Länsförsäkringar i form av intäkterna från boken ”Vi ska rädda världen”. Läs artikel.
2010 Miljöpriset Grönt Ljus, Miljöpariet Karlskrona, Delat pris med ekologiska klädbutiken LotusEco. Läs artikel.
2010 Blekinge Greenmap med i Ronneby kommuns miljöalmanacka. Se December månad i almanackan.