Intervju: Naturum i Ronneby

Naturum Blekinge
Månadens gröna Initiativ:
Naturum Blekinge (Robert Ekholm)

Inriktning: Besökscenter med utställningar och information som rör Blekinges natur, kulturlandskap, miljö, besöksmål och friluftsliv
Adress: Ronneby Brunnspark
Telefon: 0457-16815
Webbadress: www.naturumblekinge.se

Vad är er tjänst?
Vi erbjuder allmänheten gratis utställningar och information, guidningar och föreläsningar som på olika sätt berör natur, miljö, hälsa och friluftsliv.

Hur verkar er tjänst för en hållbar utveckling?
Hela vår verksamhet genomsyras av och handlar till stor del om hållbar utveckling.

Vilka fördelar får era kunder när de väljer er tjänst?
Ökad kunskap och ökat motivation att söka sig ut i naturen och få förståelse för att vi människor är en del av naturen.

Vilka fördelar får miljön och andra människor när era kunder väljer er tjänst?
Förhoppningsvis får besökarna nya kunskaper med sig som de sedan använder för att själva bidra till framväxten av det hållbara samhället.

Hur jobbar er verksamhet externt med att skapa en hållbar framtid?
Hela vår verksamhet handlar om hur naturen fungerar och människans roll i den. Allt genomsyras av ett miljötänk. I år har naturum besökts av 46 000 personer, vi har genomfört över 120 st utannonserade föreläsningar och guidningar samt guidat cirka 150 st skolgrupper.

Hur jobbar er verksamhet internt med att skapa en hållbar framtid?
Vi försöker att alltid tänka miljömässigt och gärna vara föregångare och inspirera våra besökare att våga tänka nytt och annorlunda. Att tänka på miljön är inte bara viktigt utan också roligt.

Vilka är era kunder idag?
Den breda allmänheten, från loppisbesökare, turister och konferensgäster till skolklasser, proffesorer och naturmuppar.

Vilka riktar ni er till?
Den breda allmänheten, med speciell inriktning på familjer och skolklasser.

Vad är aktuellt i er verksamhet just nu?
Vi har extra fokus på Blekinges hav, kust och skärgård. Vi vill hjälpa till att göra Blekinge Arkipelag till ett spännande biosfärområde och ledande inom hållbar utveckling.

Hur ser framtiden ut i er bransch om du får välja?
Mötesplatser för information om natur, miljö, hälsa och friluftsliv kommer att bli allt mer efterfrågade och använda av allmänheten. I maj öppnade Sveriges 29:e naturum, Naturum Tåkern. I december öppnar Naturum Koster och våren 2013 Naturum Vänerskärgården.

Vilka är era 3 bästa miljötips?

  1. Hemestra: Tillbringa semestern i Blekinge och upptäck allt det fantastiska vi har här i länet.
  2. Sälj motorbåten: Upptäck Blekinges 1000 sjöar och skärgård med hjälp av kajak, rodd- eller segelbåt. Det ger motion, är ett litet äventyr och ger en upplevelse med alla sinnen där även hörsel och luktsittet får vara med på ett positivt sätt.
  3. Konsumera mindre: Bli en miljömedveten konsument. Tänk efter innan du handlar nya saker; behöver jag verkligen detta, kan jag välja andra alternativ, kan jag välja miljövänligare alternativ, hur tar jag hand om detta när den är förbrukad, kan jag handla begagnat, går den att laga, vilka negativa konsekvenser för människor och miljö innebär mina olika alternativ för konsumtion.
Det här inlägget postades i hållbar komsumtion, kropp & själ, månadens gröna, Ronneby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.