Intervju: Live Green Production

Louise Linden på Live Green Production
Månadens gröna Initiativ:
Live Green Production (Louise Lindén)

Inriktning: hållbara events
Adress: Vallgatan 18, Karlskrona
Telefon: 0734-427810
Webbadress: www.livegreen.se
Hitta till Live Green Production

Vad är er produkt/tjänst?
Live Green Production är en nystartad enskild firma med fokus på ekologiskt hållbara events (t ex musikkonserter, festivaler och workshops), men erbjuder även tjänster som konsultation och projektledning till andra bolag och organisationer inom samma område.

Vilka fördelar får miljön och andra människor när era kunder väljer er produkt/tjänst?
Ex: När du står i affären och väljer mellan ekologiska eller besprutade bananer, tänk dig att du håller i en valsedel. Vad röstar du på? Varje gång du röstar på (konsumerar) en ekologisk produkt, stödjer du ett företag som valt att bygga upp sin produktion med hänsyn till miljön.
Genom att som företag anlita Live Green Production, eller som privatperson delta i olika events och aktiviteter, stödjer du alltså ett av de småföretag som verkar för en hållbar framtid.

Hur jobbar ert företag externt med att skapa en hållbar framtid?
Inom kulturpolitik och eventproduktion är ”ekologik” ännu inte en naturlig del. Jag vill inte verka som en konkurrent, utan snarare som en inspirationskraft och förebild för såväl offentlig sektor (Musik i Blekinge, kommunens kulturförvaltning etc.) som andra privata aktörer inom samma område.
Tänk er hur en skicklig musiker, tex. Bob Dylan, blandar vackra melodier med politiska texter om social orättvisa och därigenom får sina lyssnare att tänka till.. och kanske till och med AGERA. Musikaliska, kulturella och konstnärliga upplevelser är något som berör de flesta människor, ända in i själen. Genom att införa ekologik i kulturen och upplevelseindustrin når vi ut med miljöbudskapet till såväl allmänhet som företag, på ett nytt och effektivt sätt.

Hur jobbar ert företag internt med att skapa en hållbar framtid?
Vi använder bara ekologiska naturliga produkter i våra odlingar samt planerar för att minimera transporter.

Vilka är era kunder idag?
Företaget har bara varit igång i en månad, men hittills har jag anlitats som projektledare/konsult hos Blekingetrafiken och i ett EU-projekt i samband med Landsbygdsriksdagen (takeaction.nu). Man kan även se de ungdomar som deltagit i projektens aktiviteter som kunder.

Vilka riktar ni er till?
Privatpersoner, främst ungdomar. Företag, organisationer och statliga/kommunala institutioner. Alla som vill inspireras och lära sig hur man inför hållbarhet i sin verksamhet, eller behöver hjälp med att driva (tillfälliga) projekt inom området.

Vad är aktuellt i ditt företag just nu?
Att jobba med strukturen och bygga upp en fungerande verksamhet som jag kan leva på. Skapa nya kontakter, en profil som kan marknadsföras utåt på rätt sätt och genomföra de evenemang som ligger nära i tiden, bl a Live Green Festival den 26 juli (livegreen.se), där jag är projektledare genom föreningen Green Teens, och Take Action Contest/Live Green Mission! under Landsbygdsriksdagen 2012 i Ronneby, 7 september.

Hur ser framtiden ut i din bransch om du får välja?
Jag önskar att klimatsmarta lösningar och hållbar utveckling blir en naturlig del av kulturverksamhet och eventproduktion i framtiden, i synnerhet inom den offentliga sektorn som ska verka som förebild för alla oss privata aktörer. Och att det ska bli enklare och billigare för arrangörer att anordna kulturevents på ett miljövänligt sätt.

Vilka är dina 3 bästa miljötips?

  • Cykla och promenera istället för att ta bilen, så ofta du kan!
  • Skriv upp en lista på små ändringar i vardagen som ger både ekonomisk, hälsomässig och ekologisk vinning på samma gång. Sätt upp den på kylskåpet och försök leva efter det.
  • Släng bananskalet i brännbart istället för komposterbart! Det brinner bättre (nytt från 2012).
Det här inlägget postades i hållbar komsumtion, Ingen kategori, Karlskrona, livsmedel, månadens gröna, miljövänlig teknik, transporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.