Jorden: Byt ut ditt Windows mot ett fritt operativsystem (Ny Ubuntu 12.04: Precise Pangolin)

The next version of Ubuntu is coming soonInom kort släpps en ny version av operativsystemet Gnu/Linux Ubuntu. Det är gratis att ladda hem och är baserat på öppen källkod. Det kan ses som ett hållbart alternativ till proprietära system som t ex Microsofts operativsystem Windows som står för det gamla ohållbara samhället med ”business as usual”. Linux är också ett exempel på utveckling som främjar samarbete över alla gränser då många öppenkällkodsprojekt utvecklas av volontärer över hela världen som jobbar tillsammans mot samma mål oavsett personlig bakgrund.
Modellen för utveckling av öppen källkod främjar bra program som görs för att uppfylla människors behov till skillnad från en hel del av den proprietära mjukvaran som görs bara med tanken att tjäna så mycket pengar som möjligt.

Varför inte prova ett av framtidens operativsystem redan nu? Har du en CD-brännare kan du hämta en avbild här, bränna den till en tom CD, starta upp datorn på den. Då ser du hur det fungerar på din dator utan att göra några förändringar på den. Vill du kan du sedan installera det på din dator. Har du inte själv möjlighet att skapa en CD med Ubuntu kan du komma in på LotusEco i Karlskrona och få eller låna en CD med senaste Ubuntu versionen. Ubuntu.se är ett av alla forum där man kan fråga frågor kring Ubuntu. Professionell support för Ubuntu går att få från t ex det Karlskronabaserade företaget Bentrix.

Namnet ubuntu kommer från Zuluspråket och löst översatt blir det “medmänsklighet” eller “En person är en person bara genom andra människor”. Ubuntus målsättning är bland annat att vara ett aktuellt, stabilt operativsystem för den genomsnittlige användaren, med ett starkt fokus på användarvänlighet och enkel installation. Ubuntu har blivit rankad som den mest populära linuxdistributionen för persondatorer.

Det här inlägget postades i Ingen kategori och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.