Intervju: Bo & ät ekologiskt på Pensionat Strömbacken, Olofström

pensionat-strombacken-ekologisk-mat
Månadens gröna Initiativ:
Pensionat Strömbacken (Elisabet Knutsson)

Inriktning: Pensionat med ekologisk KRAV-certifierad restaurang
Adress: Sibbarpsvägen 587, Olofström
Telefon: 0454-46714, 0760-246714
Webbadress: www.strombacken.se
Hitta till Pensionat Strömbacken

Vad är er produkt/tjänst?
Jag driver ett Pensionat Strömbacken som är Sveriges första 90% KRAV-certifierade restaurang. Vi är lätta att nå med hjälp av kollektivtrafiken. Här har jag möjlighet att servera mat till ca 40 sittande gäster i matsalen och under sommarmånaderna 50 personer i trädgården. Vi har även tre dubbelrum för uthyrning. Under vintersäsongen har vi endast öppet efter beställning, vi har dock inte någon gräns för hur stort sällskapet behöver vara. Från mitten av juni till slutet av september har vi öppet i vårt trädgårdscafé.

Hur verkar er produkt/tjänst för en hållbar utveckling?
Vi återvinner så mycket som någonsin är möjligt. De mesta av vår inredning och utrustning är återbruk. Vi använder mycket lite papper i verksamheten. All mat vi serverar är ekologisk.

Vilka fördelar får era kunder när de väljer er produkt/tjänst?
Kunderna vet att maten de äter är producerad på ett hållbart sätt.

Vilka fördelar får miljön och andra människor när era kunder väljer er produkt/tjänst?
I vår verksamhet är vi mycket noga med att bara använda produkter som inte belastar miljön t ex när det gäller rengöringsmedel, tvättmedel och dylikt. Vi använder inte torktumlare utan låter vinden och solen göra jobbet.

Hur jobbar ert företag externt med att skapa en hållbar framtid?
Genom alla fantastiska samtal som uppstår av att driva en ekologisk verksamhet, nyfikenheten bland våra kunder är stor.

Hur jobbar ert företag internt med att skapa en hållbar framtid?
Vi försöker hela tiden uppdatera oss inom området miljö och hållbarhet.

Vilka är era kunder idag?
Mycket lokalbefolkning som förlägger kalas, årsmöten och andra slutna sammankomster hos oss. Under sommarmånaderna mycket turister och så klart de som medvetet söker ett bo och/eller matställe med eko/KRAV profil.

Vilka riktar ni er till?
Alla som vill äta och bo mitt i naturen på naturens villkor.

Vad är aktuellt i ditt företag just nu?
Påsköppet vi har öppet fredag till måndag kl 13-17 då vi serverar en enklare lunch och fika. Jag hoppas också fått hem Pipers goda ekologiska glass tills dess.

Hur ser framtiden ut i er bransch om du får välja?
Strålande :-). Jag upplever att det finns ett sug efter miljötänk hos många konsumenter inom denna typen av verksamhet.

Vilka är era 3 bästa miljötips?

  1. Köp det som går begagnat, t ex är gamla möbler oftast av betydligt bättre kvalitet.
  2. Använd så lite papper som möjligt i hushållet det finns avfallsskrapor och tvättbara trasor.
  3. Vara noga med att använda miljövänliga rengöringsmedel typ såpa.
Det här inlägget postades i boende, hållbar komsumtion, kropp & själ, livsmedel, månadens gröna, Olofström. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>