Semestra lokalt i Blekinge

Semestra lokalt i Blekinge

Besöka någon av de 90 gröna platser som har med hållbarhet att göra som är utmärkta på Blekinge Greenmap. Här finns bl a ekologiska affärer, secondhandbutiker, affärer och gårdsbutiker med ekologiska produkter, ekologiska matställen,  ekologisk matförsäljning, ekoinformation, skolor med grön inriktning, miljöorganisationer, ekologiskt jordbruk, kolonilotter, gröna verksamheter, reparationer av cyklar osv, grön teknik, gröna byggnader, verksamheter för energibesparingar, alternativ hälsovård, ekoturism, speciella parker etc.
Har du egna tips för Blekinge Greenmap går det att bidra med dem här.

Ett bra tips om du vill uppleva natur är att besöka något av Blekinges naturreservat. Denna broschyr med en översikt över alla platser går att hämta på Turistbyrån. Eller använd broschyren Blekinge Utflyktsmål som alla hushåll fick hem med posten under 2010.

Ett annat tips är att skaffa ett naturpass som ges ut av de lokala orienteringsklubbarna. Det kallas trimorientering och är en karta med utmärkta kontroller som du i lugn och ro kan leta upp i skog och mark. Ett väldigt bra sätt att upptäcka platser i din närhet som du aldrig varit på tidigare.

Det här inlägget postades i Karlshamn, Karlskrona, Mörrum, Olofström, plats, Ronneby, Sölvesborg. Bokmärk permalänken.