Sverige: Återbruk med ILoveGratis.se

Det finns många initiativ för återbruk utan inblandning av pengar.

T ex Freecycle där man på vissa ställen i landet kan annonsera ut sina överblivna saker för att helt gratis bli av med dem utan att ta något betalt för dem. En del grupper anordnar också träffar där de tar med sig saker till en loppis fast utan att be om pengar för något. Se t ex Växjö Freecycle. Och i Göteborg finns också en aktiv grupp med stor omsättning av gratis saker hos FreeCycleGBG som även de anordnar träffar.

I en del bostadsområden finns en plats där man kan ställa hela saker för andra att ta med sig hem och använda. En del uppstår spontant, andra har stöd från fastighetsägaren.

På en del ställen i Tyskland ställer man ut möbler och annat en viss dag i månaden och då kan alla som behöver något botanisera på gatorna. Morgonen efter hämtas det överblivna av stadens avfallsbilar.

Många initiativ fungerar bra i storstäder men nu finns det en landsomfattande sajt som heter ILoveGratis.se. Den liknar Blocket men allt skänks bort utan kostnad och det kostar såklart inget att annonsera. Här kan ni gå direkt till Blekingedelen.

Det här inlägget postades i hållbar komsumtion, hela landet. Bokmärk permalänken.